2024-2025

Bestuur S.V. Carmentis 2024-2025

Banner_foto_1.jpg
(v.l.n.r.) Meike Niederer, Yentl Joosten, Linsey van Wijngaarden, Sabine Groenewegen en Chantal van den Berg

Dit jaar vormen Linsey van Wijngaarden, Meike Niederer, Sabine Groenewegen, Chantal van den Berg en Yentl Joosten het 21e bestuur van S.V. Carmentis. We hebben er heel erg veel zin in en hopen jullie snel te zien bij een van de volgende activiteiten!

Wil je meer weten over het bestuur? Spreek ons gerust aan, wij staan voor je klaar om je vragen te beantwoorden. Je kunt ons bereiken op onze mailadressen maar je zult ons ook regelmatig tegenkomen op de socials van S.V. Carmentis.

Bestuursleden

Voorzitter Linsey van Wijngaarden 

Mijn naam is Linsey van Wijngaarden. Ik ben 21 jaar oud en zit in mijn derde jaar van de opleiding verloskunde. Samen met mijn ouders en broertje woon ik in Waddinxveen. Momenteel woon ik tot en met januari op Curaçao voor mijn Minor. 

Naast de opleiding en het bestuur werk ik in de weekenden met veel plezier bij een restaurant in het dorp en op de poli bloedafname in het GHZ. Verder breng ik veel tijd door met vrienden en ben ik steeds vaker op het voetbalveld te vinden. Ook kan je mij regelmatig tegenkomen op een terras in de oude haven van Rotterdam.

Al vanaf jongs af aan ben ik geïnteresseerd geweest in het werk van een verloskundige, maar mijn inschrijving voor deze opleiding was redelijk spontaan. Een spontane keuze waar ik nog steeds heel blij mee ben. Ik ben enorm op mijn plek binnen de opleiding verloskunde.

Mijn loopbaan binnen S.V. Carmentis startte in studiejaar 1 met een functie binnen de introcie. Vorig jaar heb ik met veel plezier de bestuursfunctie Commissaris Commissies vervuld.  En ook dit jaar ga ik met trots deel uitmaken van het S.V. Carmentis bestuur. Binnen het bestuur zal ik de functie van de voorzitter vervullen. Ik kijk er naar uit om er samen met de andere bestuurs- en commissieleden er weer een leuk, leerzaam en gezellig jaar van te maken! 

Wil je even gezellig kletsen of heb je een vraag spreek ons dan aan, dat vinden wij alleen maar leuk!

Linsey.jpg
Linsey van Wijngaarden (Voorzitter 2024-2025)

Secretaris Meike Niederer

Mijn naam is Meike Niederer, ik ben 24 jaar en zit, net als de rest, in het derde jaar van deze te leuke opleiding. En woon nog altijd in het mooie Brabant, in Bergen op Zoom!

Ik mag dit jaar wederom de rol van secretaris invullen en heb dan ook al veel van jullie een mailtje gestuurd! Mocht je vragen hebben over de studievereniging of iets anders, ook dan kun je bij mij terecht!

Naast de opleiding ben ik druk bezig met het opvoeden en entertainen van mijn zoontje Mees, die in november twee wordt. Ik doe het derde jaar opnieuw, waardoor ik gelukkig ook wat meer tijd heb voor hem. 
Verder vind ik koken en bakken ook heerlijk om te doen, inclusief het opeten daarna! Als ik geen zin heb om in de keuken te staan vind ik het ook heel leuk om op een terrasje te genieten van de Brabantse gezelligheid met vriendinnen.

Ik kijk heel erg uit naar weer een leuk bestuursjaar met deze gezellige meiden! 
Tot op de opleiding!

Meike.jpg
Meike Niederer (Secretaris 2024-2025)

Commissaris PR-Marketing Chantal van den Berg

Mijn naam is Chantal van den Berg. Ik ben 20 jaar oud en ik zit in het derde jaar van de opleiding. Ik woon samen met mijn vriend en kat in Rotterdam, maar ik ben opgegroeid in Oudenhoorn. 

Op dit moment volg ik de minor inleiding in de toegepaste psychologie in Utrecht. Hier heb ik het erg naar mijn zin! Ik vind het leuk dat ik me kan verdiepen in een andere richting dan verloskunde, waar ik later ook wat aan zal hebben. Buiten school kan je mij vinden in een ontbijtcafé, waar ik in de keuken lekkere gerechten klaar maak. Maar ook thuis sta ik vaak achter de potten en pannen, ik houd er namelijk van om te experimenteren met bakken! Mijn grootste project op dit moment is het succesvol bakken van een zuurdesem brood, wat nog best lastig blijkt. Daarnaast vind ik het heerlijk om buiten te wandelen, een boek te lezen en spelletjes avonden te organiseren met vrienden (waarbij vooral Catan erg fanatiek wordt gespeeld).

Ik zal me dit jaar als commissaris PR-Marketing vooral bezig houden met de social media en de website. Ik kijk er naar uit om me in te zetten voor de vereniging en er een mooi bestuursjaar van te maken. Ook kijk ik er naar uit om samen deze leuke meiden te werken en vooral veel te lachen.

Chantal.jpg
Chantal van den Berg (Commissaris PR-Marketing 2024-2025)

Commissaris Commissies Yentl Joosten

Mijn naam is Yentl Joosten. Ik ben 25 jaar oud en woon met mijn kat Harry in Rotterdam. Ondertussen zit ik in het derde jaar van de opleiding en volg ik de minor Echografie, lekker bij ons op de Hogeschool. Ik vind de minor heel leuk, vooral de vaardigheidslessen! 

Vorig jaar heb ik in de Educacie met andere studenten interessante lessen georganiseerd. Dit jaar heb ik een functie in het bestuur, namelijk als commissaris commissies. 

Naast de opleiding werk ik als partusassistent. Heel leerzaam en leuk! Maar als ik niet met verloskunde bezig ben, speel ik graag piano, houd ik van een lange wandeling met een podcast in mijn oren en win ik keer op keer van Chantal (commissaris PR-Marketing) met Catan 😉. Ik kan ook erg genieten van lekkere koffie, de slappe lach met mijn zussen of gezellige dagjes weg met mijn vriend.
Ik heb er heel veel zin in om er met S.V. Carmentis een mooi, gezellig, leerzaam en leuk jaar voor jullie van te maken. 
Tot snel!

Yentl.jpg
Yentl Joosten (Commissaris Commissies 2024-2025)

Penningmeester Sabine Groenewegen

Mijn naam is Sabine Groenewegen en ik kan met trots zeggen dat ik de penningmeester ben van het bestuur 2024-2025 van deze studievereniging. Ik ben 22 jaar en ik zit in het derde leerjaar van Verloskunde. Ik woon nog thuis bij mijn ouders en drie zusjes, wat eigenlijk heel gezellig is. Momenteel volg ik de minor 'Beyond Borders' en zit ik net als Linsey op Curaçao.  Het is echt een leuk project met veel gezellige mensen! In vrije tijd sport ik graag en je kan mij dus 3-4 keer per week vinden in de sportschool. Ook vind ik het geweldig om lekker uit eten te gaan en iets leuks te doen met de mensen om mij heen, zoals een drankje op het terras of een filmpje pakken in de bioscoop, maar ik kan ook echt genieten van een kopje thee op bed. 

Elf jaar geleden zijn mijn (tweeling)zusjes geboren en daar is de liefde voor Verloskunde ontstaan. Eerst heb ik anderhalf jaar de studie gevolgd in Antwerpen, maar door de corona-omstandigheden en de manier van lesgeven, heb ik toen besloten dat ik de opleiding in Nederland wilde volgen. Ik ben meer dan blij dat ik die keuze heb gemaakt. Ik vind de combinatie van theorie- en praktijk echt heel leuk en ik zit hier veel meer op mijn plek.

Naast de opleiding werk ik ook als planner bij de kraamzorg. Dit is een goede combinatie, omdat ik echt twee verschillende werelden zie van de kraamverzorgenden en de verloskundigen.  Wat de studievereniging betreft heb ik twee jaar geleden een functie gehad in de commissie 'Eventcie' en nu de rol van penningmeester. 

Ik kijk ernaar uit om deze rol te vervullen en dat wij met iedereen een geweldig jaar tegemoet gaan. Tot snel!

Sabine.jpg
Sabine Groenewegen (Penningmeester 2024-2025)

Alle foto's op deze pagina zijn gemaakt door Nada de Clonie Mac Lennan.

Onze sponsoren